You Are Here: Home» kiemelt , Premierek » Az utolsó műszak (End of Watch)

Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) és Mike Zavala (Michael Peña) rendőrjárőrök, akik Los Angeles utcáin köröznek autójukkal. Mindig bevetésre készek, és erre szükség is van, hiszen bármelyik pillanatban érkezhet a riasztás – és bizony érkezik is, nap mint nap. 

 
Bántalmazott gyerekek, pisztollyal hadonászó és egyéb őrültek, kispályás és kőkemény gengszterek, mindenféle és -fajta drogkereskedők keresztezik az útjukat. Emellett persze egész nap összezárva egy rendőrautóban jut idő az ökörködésre és a barátság egyre szorosabbá kovácsolására is. A magánéleti pillanatoknak pedig a néző is részese lehet: Taylor az esküvőre, míg Zavala már a gyermekáldásra készül. Egy nap azonban ők ketten belenyúlnak valamibe, amibe nagyon nem kellene…

A David Ayer rendezte Az utolsó műszak sok szállal kapcsolódik a direktor mindkét korábbi alkotásához: a Nehéz időkhöz és Az utca királyaihoz hasonlóan újabb sötét hangulatú mese Los Angeles aljas utcáiról. Akárcsak a bemutatkozó filmben, ezúttal is két központi figurát (egy fehéret és egy latin-amerikait) követhetünk, akik leginkább egy autó néhány szűk négyzetméterébe zárva, és onnan időről időre kitörve lendülnek akcióba.

Az utolsó műszak azonban nemcsak jóval sűrűbb és akciódúsabb, hanem sokkal autentikusabb és hitelesebb is a korábbiaknál: egyrészt mer redundáns lenni (akárcsak a való élet), másrészt kifejezetten dokumentarista módon ábrázolja az eseményeket (a főhősök például saját kamerát használva rögzítik a bevetéseket). Soha rosszabb kombinációt! 

amerikai krimi, 109 perc, 2012 [16 éven aluliak számára nem ajánlott]

Miután két rendőrjárőr lefoglal némi pénzt és fegyvert egy rutineljárás során, a környékbéli drogkartell halálra ítéli őket.

rendező:
David Ayer
 
színész:
Jake Gyllenhaal
Michael Pena
Anna Kendrick
Cody Horn
Natalie Martinez
Frank Grillo

Forgalmazza: Big Bang Media
Bemutató: 2012. november 1.
Tags: kiemelt , Premierek

0 megjegyzés

Leave a Reply