You Are Here: Home» Fesztiválok , kiemelt » Koreai Filmhét 2012

A dél-koreai művészfilm első számú sztárrendezője, a hazánkban is népszerű Kim Ki-duk legismertebb műveinek ingyenes vetítésével várja a közönséget nov. 5. és 9. között a Koreai Filmhét, amit 5. alkalommal rendeznek meg az Urániában.


Az öt filmet felvonultató válogatás egyúttal tisztelgés is a rendező előtt, aki az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon Pieta című filmjével Arany Oroszlánt nyert. A filmhéten négy ismert alkotása mellett egy olyan filmje is látható lesz, mellyel első alkalommal találkozhatnak a hazai mozinézők. A program a Tavasz, nyár, ősz, tél...és tavasz költői szépségű, meditatív hangulatú buddhista tantörténetével kezdődik november 5-én, 18 órakor. A nyitófilm előtt pedig Kim Ki-duk videoüzenetben üdvözli a közönséget. 

A következő napon a Bin-jip – Lopakodó lelkek lesz látható. A programban szerepel még a rendező elégikus hangvételű, minimalista munkája, Az íj és az Idő című sötét tónusú dráma. A vetítéssorozat különlegessége azonban a Lélegzet, amit itthon eddig még semmilyen formában nem mutattak be, azaz a magyar nézők először itt találkozhatnak vele. A zavarba ejtően bizarr szerelmes film egy halálra ítélt, többször is öngyilkosságot megkísérelt rab és egy házasságában csalódott, életunt nő kapcsolatának története, a rendezőnél megszokott filozófiai vonulattal és gazdag szimbolikával.

Helyszín és időpont: Budapest, Uránia, november 5 - 9.

0 megjegyzés

Leave a Reply