You Are Here: Home» Fesztiválok » MittelCinemaFest 2012

Tizedik alkalommal rendezik meg a Közép-Európai Olasz Filmfesztivált, a MittelCinemaFestet, mely az Olasz Kultúrintézet szervezésében, a Puskin moziban valósul meg. November 5. és 14. között 12 olasz filmet mutatnak be a 2011/2012 folyamán készült gazdag termésből válogatva. 

A fesztiválon számos vendég (rendezők és színészek) lesz jelen. A nyitóesten Matteo Garrone Reality című filmjét láthatják az érdeklődők, és találkozhatnak Nando Paone színésszel. A fesztivál további filmjei: Maternity Blues (a vetítésen részt vesz a rendező, Fabrizio Cattani és Osvárt Andrea), Csipkerózsika hosszú álma (a bemutatón jelen lesz a férfi főszereplő, Pier Giorgio Bellocchio), A tenger törvénye (vendég a női főszereplő, Donatella Finocchiaro), A tábornok és a gólya (vendég a bemutatón Silvio Soldini rendező), Állóhelyek a Pradicsomban (vendég a bemutatón Carlo Verdone rendező). 

Műsorra tűzik ezenkívül A kartondoboz falut, a Nyugi!-t, a Wang érkezését, a Kryptonit a táskábant és az Egy mészárlás regényét. A fesztivál filmjei között szerepel még a népszerű színész-rendezőről, Carlo Verdonéról készített Carlo! című dokumentumfilm, melynek bemutatóján jelen lesz Verdone és Gianfranco Giagni, az egyik rendező. A filmeket olasz nyelven vetítik, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással vagy angol felirattal.

Helyszín és időpont: Budapest, Puskin, november 5 - 14.
Tags: Fesztiválok

0 megjegyzés

Leave a Reply