You Are Here: Home» ismeretterjesztő , műsor , tv » Mindentudás Egyeteme: Nano, a legkisebb részlet

Az aktuális rész ismertetője: A milliméter egymilliomod részének megfelelő mérettartományban egészen más a világ, mint ahogyan megszoktuk. Másként érvényesülnek a fizika törvényei, - ez azonban új eszközt is jelent a kutatóknak a nanovilág megismerésére. A nanotechnológia a jövő tudománya, de már a jelenben is sok lehetőséget kínál a mikroelektronikai ipartól kezdve az orvosi diagnosztikáig.

A film ismertetése: A magyar tudomány legkiválóbb képviselői tartanak sokszor rendhagyó, fesztelen előadást tudományáguk jelenlegi állásáról, legizgalmasabb kérdéseiről. Így az adott szakterületen járatlan érdeklődők számára is érthetővé válnak korunk tudományos eredményei. Az előadásokról készült felvételt a Duna Televízió többször is sugározza.

16 nemzetközi szinten is elismert magyar kutató előadása. 16 kerekasztal-beszélgetés az előadás témájának társadalmi, erkölcsi vagy világnézeti összefüggéseiről. 16 tudományos ismeretterjesztő film kutatásról, fejlesztésről és gyakorlati megvalósításról. 48-szor 50 perc tudomány a magyarországi tudományos ismeretterjesztés legnépszerűbb programsorozatának, a Mindentudás Egyetemének új sorozatában.

magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 50 perc, 2003 (nincs kh.)

rendező: Nagy Kata
operatőr: Horváth Adrienne, Stenszky Gyula
műsorvezető: Varga Edit

szereplő:
Kolosi Tamás
Zoletnik Sándor
Csiba László
Kállai Gábor
Meskó Attila
Tamás Gábor
Vint Cerf
Janka Zoltán
Járay Jenő
Csépe Valéria
Marosi Ernő
Kroó Norbert
Dr. Hámori József
Almár Iván
Láng István
Jéki László
Szegő Károly
Sohár Pál
Budó Balázs
Wendelin Werner
John Lukacs
Pápay József
Pongor Sándor

0 megjegyzés

Leave a Reply