You Are Here: Home» Hírek , kiemelt » Tolkien Nap 2013 és Hobbit Hétvégék

Budapest, Corvin, 2012. december 22-23. és 29-30., 2013. január 5.

A Magyar Tolkien Társaság az író tiszteletére, egyúttal A hobbit című filmhez kapcsolódóan 2013 januárjában is megrendezi immár hagyományos programját, a Tolkien Napot, melynek felvezető eseményei már decemberben elkezdődnek a Corvin Budapest Filmpalotában.

 
A Magyar Tolkien Társaság a XX. század egyik legnagyobb írója, az utolérhetetlen mítoszteremtő és nyelvész életműve előtt tisztelegve 2013. január 5-én, J. R. R. Tolkien 121. születésnapján a Corvin Budapest Filmpalotában nagyszabású rendezvényt szervez. Az eseménynek különös jelentőséget kölcsönöz, hogy az kapcsolódik „A hobbit” című műből készülő filmtrilógia első részének bemutatójához. Most egyszerre lehet megnézni a legújabb filmadaptációt, és elmerülni a Középfölde világát felidéző gazdag programokban.

A Tolkien Napon kerül sor a tolkieni világhoz kapcsolódó internetes forrásokat reprezentáló számítógépes bemutatóra, a Tolkien műveihez kapcsolódó Magyarországon forgalmazott számítógépes- társas-, kártya- és szerepjátékok bemutatóira. A rendezvény helyszínén meg lehet vásárolni a magyar nyelvterületen elérhető majd minden könyvet, DVD-t, CD-t, játékot, posztert, stb-t, ami bármilyen formában J.R.R. Tolkien életművéhez kötődik.

A 19 órakor keződő művészeti esten fellép a Magyar Tolkien Társaság kórusa, a filmek, a 'The Tolkien Ensemble' a Társaság zenészei által megzenésített Tolkien által írt szövegű dalokkal, megidézve a hobbitok utazókedvét és vidámságát, a tündék fennköltségét és a törpök legendáit. Fellép továbbá a Magyar Tolkien Társaság táncosainak kara, tolkieni ihletettségű táncukkal Középfölde hangulatát és szépségét idézve, illetve vidám körtáncra hívják a vendégeket, egyszerű lépéseket tanítva nekik. 

A Tolkien Nap kiegészítéseként, felvezetéseként előzetes promóciós rendezvényeket is szerveznek a Corvin Budapest Filmpalotában, amelyek közvetlenül „A hobbit: Váratlan utazás” című film bemutatójához kötődnek. A Hobbit Hétvégék december 22-23-án és 29-30-án kiállítással, jelmezesek felvonulásával és a vetítések előtt, a közös tereken előadható pár perces kedvcsináló programokkal (ének, tánc) fokozzák a film élményét.
Tags: Hírek , kiemelt

0 megjegyzés

Leave a Reply