You Are Here: Home» Hírek , kiemelt » Friss hús a Toldiban

Fiatal magyar filmkészítők munkáiból tart mustrát március 28-án és 29-én a Toldi mozi és a Daazo a Friss hús minifesztivál keretén belül. A vetítéssorozatban 20 filmet láthat a közönség.


A március végén megrendezésre kerülő minifesztivál lehetőséget ad a fiatal alkotóknak arra, hogy megmutassák a nyilvánosságnak a nemrégiben készült rövidfilmjeiket. Az alkotásokat összesen öt blokkban vetítik, szekciónként 600 forintért lehet rá jegyet váltani. A vetítéseken az alkotók is megjelennek majd.

A rövidfilm- válogatásban két alkotásban is kiemelt fontosságú elem a kanapé. Látható lesz Bouandel Doraya könnyed- játékos Kanapé című kisfilmje, amelyben egy kanapét cipelnek huszonéves fiatalok a budapesti utcákon. A másik alkotás Dyga Zsombor Cuch surf című munkája, amelyet az alkotó "neurotikus vígjátékként definiált",amelynek fő helyszíne szintén külünböző lakások kanapéja lesz.

Megtekinthető lesz Nagypál Orsi Körforgalom című rövidfilmje is, amelyben a férfi főshős Mirkó, napról napra bensőségesebb viszonyba kerül a GPS búgó női hangjával.

Lakos Nóra a "7 legjobb dolog, amit magyar ember evés közben csinál" forgatókönyvét Cserna-Szabó András novellájából írta a rendező és egy gasztronómiai megközelítésű családtörténetet mutat be játékosan.

A vetítésre kerülő filmek itt olvashatók: http://daazo.com/frisshus2013/info
 
(Forrás: Kultúra.hu)
(Fotó: magyar.film.hu, origo.hu)
 
Tags: Hírek , kiemelt

0 megjegyzés

Leave a Reply