You Are Here: Home» Hírek » Laurie Hutzler tart szakmai kurzust Budapesten

Kétnapos mesterkurzust tart forgatókönyvíróknak és filmalkotóknak Laurie Hutzler, a Donnelly klán, az Elah völgye, a Quantum csendje és számos sikeres tévésorozat forgatókönyv-konzultánsa Budapesten szerdán és csütörtökön.

A kurzust a MEDIA Desk Magyarország és az eQuinoxe Europe szervezésében tartják. A Los Angelesben élő Laurie Hutzler számos játékfilmes és televíziós program kidolgozásában és fejlesztésében vett részt több évtizedes pályafutása során. Nevéhez fűződik az úgynevezett "emotional toolbox" (érzelmi szerszámosláda) megalkotása, amely egy egyedi, speciális technikai módszer az érzelmi alapú kreatív tartalom létrehozására. A Falk1 Rendezvényközpontban tartandó mesterkurzus központi témája is az emotional toolbox lesz.

"A legnagyobb tévécsatornák és stúdiók munkatársa volt, beleértve a BBC-t, a Channel 4-t, az NBC-t, az ITV-t, a Pixar-t, a Disney-t és a Dreamworkst. Laurie Hutzler számos darabját bemutatták amerikai színházakban, konzultánsként részt vett az Oscar-díjas Paul Haggis Donnelly klán című sorozatának megalkotásában. Haggis munkáját a későbbiekben is segítette olyan filmek elkészítésében, mint az Elah völgye vagy a nagysikerű, legutóbbi James Bond-film, a Quantum csendje" - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

Laurie Hutzler az eQuinoxe Europe forgatókönyv tanácsadójaként közreműködött két Oscar-díjas külföldi filmben is: a dél-afrikai Tsotsi és az osztrák Pénzhamisítók megírásához is segítséget nyújtott. Hutzler 10 évig tanított forgatókönyvírást a UCLA-n, továbbá a Sorbonne-on, Cambridge-ben, Londonban, Berlinben és Kölnben is.A mesterkurzus hazai szervezője a MEDIA Desk Magyarország, az Európai Unió Media Programjának információs irodája, társszervezője pedig a berlini székhelyű eQuinoxe Europe forgatókönyv-fejlesztő szervezet. A kétnapos rendezvény a szűkebb szakmának szól és nem része a filmalap által tavaly elindított, szélesebb közönségnek szóló filmíró mesterkurzussal.
Tags: Hírek

0 megjegyzés

Leave a Reply